منو

بازار گاز، استراتژی ترامپ برای تسلط بر بازارهای جهانی  و مقابله با نفودذ روسیه

انتشار: ۱۹ اسفند ۰۳
مطالعه: ۵ دقیقه
بازار گاز، استراتژی ترامپ برای تسلط بر بازارهای جهانی  و مقابله با نفودذ روسیه

استراتژی دونالد ترامپ در رابطه با بازار گاز، رویکردی جامع و چند وجهی است که هدف آن تحکیم سلطه ایالات متحده بر بازارهای جهانی انرژی و در عین حال مقابله با نفوذ رقبای کلیدی مانند روسیه و تغییر ماهیت منطقه‌ای این بازار است.

این رویکرد چند وجهی شامل مولفه‌های کلیدی به شرح زیر است:

  • تقویت صادرات LNG
  • سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها
  • افزایش تولید گاز طبیعی
  • کاهش مقررات محیط زیستی
  • حفظ تحریم‌ها علیه رقبا

تقویت صادرات LNG

گسترش صادرات LNG آمریکا، به ویژه به اروپا و آسیا از جمله اهداف ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری آمریکاست. انتظار می‌رود تا سال 2028 حجم صادرات   LNG ایالات متحده آمریکا به دو برابر میزان فعلی برسد.

کاهش مقررات محیط زیستی

ترامپ با هدف افزایش چشمگیر تولید سوخت‌های فسیلی، برخی قوانین و مقررات زیست محیطی مرتبط با تولید گاز را تعدیل کرده است. این امر از طریق تسهیل فرآیند صدور مجوز و کاهش تعداد مجوزهای لازم برای پروژه های سوخت فسیلی صورت می گیرد. زمان انتظار برای دریافت مجوز حفاری در اراضی فدرال در دولت بایدن به شدت افزایش یافته و از 250 روز در سال 2010  به 320 روز  در سال 2023 رسیده است. ترامپ قصد دارد با استخدام نیروی کار بیشتر و تسهیل مراحل اداری این زمان را کاهش دهد.

افزایش تولید گاز طبیعی

تولید بیشتر گاز آمریکا برای پاسخگویی به تقاضای داخلی و افزایش صادرات در کانون توجه استراتژی‌های ترامپ در این بازار است.

سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها

دولت ترامپ برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد گاز، به سرعت در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های صادراتی و پروژه‌های جدید گازی است که به افزایش ظرفیت صادرات کمک می‌کند.

حفظ تحریم‌ها علیه رقبا

ترامپ قصد دارد تحریم‌ها علیه بخش گاز روسیه را حفظ و تقویت نماید. هدف اصلی این اقدامات تضعیف موقعیت اقتصادی روسیه، کاهش درآمدهای صادراتی آن و جلوگیری از به دست آوردن مجدد سهم بازار در اروپا است.

استراتژی‌های ترامپ در رابطه با بازار گاز تأثیرات مهمی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت، از یک سو اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای اروپایی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تحت فشار قرارداده  تا واردات LNG از آمریکا را افزایش دهند؛ لذا وابستگی اروپا به گاز روسیه کاهش یافته و نفوذ ایاالت متحده در بازارهای جهانی انرژی افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر، اعمال تعرفه‌های جدید می‌تواند منجر به اقدامات تلافی‌جویانه‌شده از سوی شرکای تجاری کلیدی مانند کانادا، مکزیک و چین شود و تنش‌های تجاری را تشدید کند که برآیند این دو رخداد می‌تواند زنجیره تأمین جهانی گاز را با اختلال روبه‌رو سازد.

با وجود نوسانات اولیه در قیمت نفت و گاز، برآوردها نشان می‌دهد که با انطباق بازارها، تأثیر این استراتژی در بلندمدت بر قیمت جهانی گاز کم خواهد بود. تاثیر مهم دیگر این رویکرد، افزایش انتشار کربن، کندی گذار جهان به سمت منابع انرژی‌های تجدیدپذیر  و افزایش هزینه‌های اقتصادی ناشی از تغییرات آب و هوا به دلیل مقررات‌زدایی ترامپ از استخراج گاز  و دور شدن از سرمایه‌گذاری در  انرژی‌های تجدیدپذیر است.